DFDS Land-Based

Terminalarbetare

Nu söker vi fler terminalarbetare till dagskiftet på vår terminal i Arendal!

Om DFDS Logistics Contracts AB

DFDS Logistics Contracts AB är en är en fullservice-terminal inom kontraktslogistik som är belägen i Arendal, omedelbar anslutning till Göteborgs ytterhamnar. Terminalens största kund är AB Volvo och verksamhet utgörs av omlastning så kallad Crossdockning, lagring, reparation och rengöring av emballage. DFDS Logistics Contracts hanterar både import- och exportgods, utöver detta utför vi även förtullningar. Terminalen är i drift 5 dagar i veckan och vi sysselsätter omkring 160 personer på heltid.

Letar du efter ett nytt jobb där du kör mycket truck och tycker om eget ansvar? Har du tidigare erfarenhet av att arbeta på en terminal och köra truck? Underbart! Vi på DFDS Logistics Contracts AB söker just nu terminalarbetare till vår terminal i Arendal, Göteborg.

Om jobbet

I den här tjänsten kommer du framförallt att jobba inom terminallogistik som innebär körning av motviktstruck. Här jobbar du inte enbart med att flytta saker från A till B, du kan även ställas inför svåra omlastningsuppdrag som kräver fokus och fingerfärdighet från din sida. De mest givna arbetsuppgifterna som du kommer att genomföra är att lasta och lossa allt från små lådor till stora industriartiklar. I den här tjänsten kommer du träffa på kunder från hela världen som kräver en specifik sak – bra service.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara att:

 • Köra gaffeltruck/motviktstruck (diesel samt el 4,5t) 
 • Lastning och lossning av gods
 • Effektivt stapla och lagra produkter
 • Arbeta med andra uppgifter som tillhör terminalarbete
 • Delta i förbättringsarbetet på terminalen

Arbetstiderna är förlagda dagtid mån-fre: 06:20-15:05.

Vem är du?

Vi letar efter dig som inte är rädd för att smutsa ner händerna och arbeta, ibland i utomhusmiljö där vädret kan påverka på gott och ont. Vi tror att du tycker det är viktigt att få jobbet gjort samt att du klarar av att arbeta både själv och tillsammans med dina kollegor. Vidare vill vi att du känner dig säker med att köra motviktstruck samt att du har en positiv inställning inför dina dagliga arbetsuppgifter.

Vi söker dig med

 • God erfarenhet av att köra motviktstruck (diesel) utomhus
 • Certifiering i truckkort typ A-B som lägst
 • Vana att lossa från lastbil och lasta containers
 • Van av körning med motviktstruck med långa gafflar
 • God datorvana
 • Flytande svenska i tal och skrift
 • Kunskaper i engelska där du förstår och kan göra dig förstådd på engelska

Ansökan

Har du frågor om rekryteringsprocessen eller något annat som berör anställningen är du varmt välkommen att kontakta Gruppchef Fredrik Dunder på: fredrik.dunder@dfds.com eller 072-581 81 76. Sista ansökningsdag är den 18:e Juni 2023. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan! Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

För att komma till ansökan klickar du här: Terminalarbetare - DFDS Sweden (teamtailor.com)

Region:

Västra Götaland

Application deadline:

18/06/2023

Location:

Gothenburg