DFDS

Mekaniker Servicebil

Mekaniker Servicebil till DFDS Logistics Services AB

 

Vi söker nu mekaniker till vår servicebil till kvällsskiftet.

DFDS Logistics Services är ett åkeri inom fordonsindustrin beläget i Arendal, nära Göteborgs hamn. Åkeriet är i drift dygnet runt sex dagar i veckan och sysselsätter omkring 200 personer på heltid. I vår fordonsflotta har vi ca 300 fordon varav ca 80 av dessa är lastbilar och 220  är trailers.

Då verksamheten växt behöver vi utöka vårt serviceteam för att hålla alla våra fordon rullande och inte orsaka stopp i produktionen hos våra kunder

Om arbetet

Som mekaniker i servicebil kommer du att vara våra chaufförers första hjälpen-funktion när det kommer till att underhålla och serva våra trailers samt akut hjälp vid haverier.

Från din närmaste chef får du dina serviceuppdrag eller akuta jobb där du behöver prioritera vilka uppdrag som är viktigast vilket gör att den ena dagen är inte den andra lik. Arbetsuppgifterna skiljer sig åt med allt från att göra service på en av våra trailer, felsökning av haveri, laga kapellrevor till att byta en lampa på en av våra lastbilar. Ditt arbete handlar om att finnas tillgänglig för vår personal och supportera dem med diverse servicearbeten som kan uppstå under en arbetsdag..

Som person är du drivande genom att du utför och slutför de servicearbeten som du åtagit dig under arbetsdagen. Du har ett intresse för tyngre fordon  där du har ett lösningsorienterat synsätt på de avvikelser som kan uppstå. Vidare ställs det krav på att du är flexibel men även stresstålig då det ibland uppstår situationer där du behöver avbryta ditt planerade jobb för ett akut haveri. Du återkopplar och kommunicerar på ett rakt och tydligt sätt till din närmsta chef samt berörda gruppchefer efter avslutat uppdrag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Underhållsarbete av efterfordon
 • Enklare reparationer av våra fordon
 • Felsökning

Krav:

 • B-Kort, meriterande om du har C och CE

Vi tror att du har

 • Fordonstekniskt gymnasium eller likvärdig utbildning
 • Några års erfarenhet av liknande arbete
 • Certifikat för heta arbeten
 • Kunskaper inom svetsning
 • Erfarenhet inom fordonsel
 • Datorvana i form av arbete i Officepaket, framförallt excel
 • Goda kunskaper i Svenska och Engelska

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning hos oss på DFDS Logistics Services i Göteborg. Tjänsten är på heltid 2 skift dag/kväll och du rapporterar till Fleet Manager.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Fleet Manager Carl-Johan Ejserholm på telefonnummer; 0701-688032. Ansök genom att skicka in ditt CV samt skriv ett personligt brev om varför du skulle passa i denna roll. Ansökningar och intervjuer kommer att utföras löpande, vilket kan innebära att tjänsten kan ha tillsatts innan ansökningstiden har löpt ut. Sista ansökningsdag är den 19 februari 2023.

Vänta inte med din ansökan!

Region:

Västra Götaland

Working hours:

Full-time

Working days:

Night

Application deadline:

19/02/2023

Location:

Göteborg