DFDS Land-Based

Speditör

DFDS Logistics söker speditör till vår partload-avdelning

Är du en person som drivs av att hitta nya lösningar för att utveckla affären och är redo för ditt nästa steg i karriären? Trivs du i en roll med många kontaktytor där du ges möjlighet att arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor?

Vi letar nu efter en kollega som vill vara med och driva vår partload-avdelning framåt.

Om rollen

I rollen som speditör på vår Partload-avdelning blir du en del av vårt team på 7 kollegor. Du ansvarar för den dagliga planeringen av styckegods, samt inköp och försäljning av gods för optimering av fyllnadsgrad efter kostnads- och behovsperspektiv. Vidare arbetar du löpande med planering och uppföljning av bokade transporter med kunder, transportörer och terminal. I rollen ingår många internationella kontakter, såväl interna som externa.

I tjänsten ingår även att identifiera och följa upp kundflöden hos befintliga kunder, säkerställa att kunden erbjuds hög service och support för att tillgodose behovet. För att göra detta krävs ett proaktivt och lösningsorienterat arbetssätt och förmågan att kunna fatta snabba beslut.

Din profil

Vi söker en kollega som trivs bäst i en roll där du får arbeta lösningsfokuserat och genom egna initiativ hitta nya vägar framåt. Du har ett starkt inre driv, som tillsammans med din positiva inställning gör att du lätt ser möjligheter istället för hinder. Vidare trivs du i en dynamisk miljö, med stundtals högt tempo. Du är kommunikativ och ser nyttan i att ha många och rätt kontaktytor och du tar ägandeskap i det du gör.

Du har några års erfarenhet från spedition, styckegodsplanering, freight forwarding eller motsvarande. Detta tillsammans med en vilja att fortsätta utvecklas får dig att trivas i denna roll. Vidare kommunicerar du flytande på både svenska och engelska, du har god IT-vana och har lätt för att sätta dig in i nya system.

Vi erbjuder

Du erbjuds ett varierande och utvecklande arbete i ett offensivt och snabbrörligt företag. För rätt kandidat erbjuder DFDS stora karriärmöjligheter inom koncernen med möjlighet att växa både som person och i din profession.

Vi är ett företag som präglas av stort engagemang, kunskap, laganda och god arbetsmiljö. Vårt kontor ligger i en modern kontorsbyggnad på Sydatlanten i Göteborg.

Ansökan

Om du vill bli en del av vårt team skickar du in din ansökan så snart som möjligt men senast den 30 september då urval och intervjuer hålls löpande.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Operations Director, Björn Ildebo 031- 586 037 eller Åsa Borg 031-586 013

Facklig representant för Unionen är Stefan Berntsson 031-586 034

Välkommen med din ansökan!

 

Region:

Västra Götaland

Application deadline:

30/09/2022

Location:

Gothenburg