DFDS Land-Based

Cargo Coordinator

Vi söker nu fler kollegor till vårt Customer Service team i Göteborg. Är du en social och strukturerad person som trivs i en lösningsorienterad roll med mycket kundkontakt? Skulle dessutom varierade arbetstider passa dig? Då kan tjänsten som Cargo Coordinator vara något för dig!

DFDS-koncernen är Nordeuropas största integrerade skepps- och logistikföretag, där DFDS Seaways driver ett nätverk av 30 linjer med 55 frakt- och passagerarfartyg. Från Göteborg har vi varje vecka ett antal avgångar till Immingham, Gent, Zeebrugge och Brevik. DFDS har levererat logistiklösningar till kunder i över 150 år och idag är DFDS Seaways ett av sex svenska bolag i koncernen.

Om rollen

Som Cargo Coordinator på Customer Service kommer du bland annat att arbeta med:

  • Inbokning av all exportlast och bekräftelse av bokning till kund
  • Grovplanering av fartygets kapacitetsutnyttjande
  • Bokning samt rådgivning i farligt gods
  • Dagliga externa kontakter både med kunder och terminal
  • Export- och importdokumentation i samband med fartygets anlöp
  • Efterkontroll

Tjänsten är på heltid och har schemalagd arbetstid, delvis förlagd till kvällar och helger.

Din profil

För att lyckas och trivas i den här rollen tror vi att du har några års erfarenhet av kundnära arbete gärna inom shipping/logistik alternativt från någon annan bransch med fokus på kundkontakt och service. Har du en eftergymnasial utbildning inom sjöfart och/eller logistik är detta meriterande. Vidare kommunicerar du flytande på både svenska och engelska, du har god IT-vana och har lätt för att sätta dig in i nya system.

Vi söker en social och glad teamspelare som motiveras av att arbeta lösningsfokuserat, för att ge den bästa servicen till våra kunder. Vi tror att du trivs i en dynamisk miljö, med stundtals högt tempo, och du ser utmaningar och förbättringsarbete som en stimulerande del av ditt arbete. Vidare är du noggrann, strukturerad och resultatorienterad.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder en plats i ett stabilt och framgångsrikt företag, där du blir del av vårt team på 17 kollegor. Vår ambition är att vara en attraktiv arbetsplats för alla, och för rätt kandidat erbjuder DFDS stora karriärmöjligheter inom koncernen, med möjlighet att växa både som person och i din profession.

Vi är ett företag som präglas av stort engagemang, kunskap, laganda och god arbetsmiljö. Vårt kontor ligger i en modern kontorsbyggnad på Sydatlanten i Göteborg.

Ansökan

Om du vill bli en del av vårt team skickar du in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 30 september, då urval och intervjuer hålls löpande.

Vid eventuella frågor är du varmt välkommen att kontakta Fredrik Olofson, Customer Service Manager, Tfn: 031-650 881

Välkommen med din ansökan!

 

Region:

Västra Götaland

Application deadline:

30/09/2022

Location:

Gothenburg