DFDS Land-Based

Transportplanerare

Har du tidigare erfarenhet av kundkontakt och logistikbranschen? Vill du fortsätta utvecklas inom automotive och spedition? Vi söker nu en kollega till vår automotive-avdelning på DFDS Logistics AB.

Om rollen

I rollen som transportplanerare blir du en del av vårt team på 6 personer. Tillsammans med dina kollegor hanterar du planering och bokning av transporter inom automotive, tar fram lösningar på de avvikelser som kan uppstå längs vägen och ansvarar för att avtalade tjänster sköts på ett tillfredställande vis gällande kvalitet och kostnadseffektivitet.

Du drivs av att hitta nya lösningar och du har ett proaktivt arbetssätt. Din förmåga att se helheten gör att du löser problem som uppstår på ett genomtänkt sätt. Du behåller din positiva inställning och har förmågan att prioritera när mycket händer samtidigt. Du har tät kontakt med dina kunder och trivs med möjligheten att vara med och utveckla samarbetet framåt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Löpande planera och administrera transporter
  • Identifiera och följa upp kundflöden hos befintliga kunder
  • Säkerställa att kunden erbjuds hög service och support för att tillgodose behovet

Arbetstiderna är dagtid men visst kvällsarbete samt beredskap/on call förekommer.

Din profil

Vi ser din ordningsamma sida och problemlösningsförmåga som de främsta egenskaperna för denna tjänst. Att hantera olika datasystem och Excel är grunden i det dagliga arbetet, därför ser vi dig ha mycket god datavana. Du har lätt att ställa om när förutsättningarna förändras och då du har daglig kontakt med kunder, kollegor och andra parter ser vi att du har mycket god kommunikationsförmåga och är serviceinriktad. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förutsätter att du som söker rollen är mån om att bidra till ett gott arbetsklimat.

Kvalifikationer och egenskaper

  • Erfarenhet av kundkontakt, koordinering och/eller planering inom logistik, spedition, åkeri eller motsvarande
  • Noggrann och strukturerad
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift

Vi erbjuder

Du erbjuds ett varierande och utvecklande arbete i ett offensivt och snabbrörligt företag. Vår ambition är att vara en attraktiv arbetsplats för alla och för rätt kandidat erbjuder DFDS goda karriärmöjligheter inom koncernen med möjlighet att växa både som person och i din profession.

Vi är ett företag som präglas av stort engagemang, kunskap, laganda och god arbetsmiljö. Vårt kontor ligger i en modern kontorsbyggnad på Sydatlanten i Göteborg. 

Ansökan

Om du vill bli en del av vårt team skickar du in din ansökan så snart som möjligt men senast den 30 juni då urval och intervjuer hålls löpande.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Larsson, Automotive Desk Manager kalar@dfds.com eller tel: 031-586 083

Facklig representant för Unionen är Stefan Berntsson 031-586 034

Välkommen med din ansökan!

Region:

Västra Götaland

Application deadline:

30/06/2022

Location:

Gothenburg